תודות לצוות זולו, הקשבתי עכשיו להרצאה של אמיר שבט ממיקרוסופט. אותה הרצאה שעוררה תהיות רבות בקהילה, כיצד חברה כמו מיקרוסופט שנחשבת לאויב הקוד הפתוח, גם נותנת חסות לכנס תוכנה חופשית וקוד פתוח וגם שולחת מרצה להרצות בכנס.

קודם כל עצם העובדה שמיקרוסופט נותנת חסות לכנס כזה ושולחת מרצה, כבר מראה שלא ניתן להתעלם מנושא התוכנה החופשית. טוב זה לא חדש, אני יודע את זה כבר מספר שנים וגם מיקרוסופט יודעים זאת היטב, אולם בעבר הם בחרו להתעלם, אחר כך הם בחרו לצחוק, לאחר מכן להלחם והיום… האם זה רוחות חדשות? (את דעתי על כך מיד אכתוב)

בכל מקרה אמר פעם (נדמה לי) מנכ"ל חברת רד-האט שזה דומה למשפט של גאנדי שאמר:

First they ignore you, then they lough at you, then they fight you and then you win.

לפי משפט זה, בעצם שלב הנצחון הגיע.
אם כי נראה לי שיש עוד כמה שלבים באמצע.

מיקרוסופט הבינו יפה מאד שבקוד הפתוח כבר אי אפשר להלחם. אבל לשתף פעולה… זה קצת קשה להם מדי. אז מה עושים מיקרוסופט? כמובן משתמשים במה שהם יודעים הכי טוב – רטוריקה שיווקית. אין טובים ממיקרוסופט בזה.
אז איך עושים את זה? מתחילים בתמיכה כספית בתוכנה חופשית, שהיום זה גם הגיע לישראל. מיקרוסופט כבר מזמן רשומים כתומכים בקרן התוכנה החופשית (Free Software Foundation) וכן באתר הקוד הפתוח SourceForge.
היום הם גם רשומים כספונסורים של כנס התוכנה החופשית הישראלי – אוגוסט פינגווין, מה שעורר מן הסתם ויכוחיים לא מעטים בקהילה, כיצד אנו מרשים לחברה כמו מיקרוסופט לתמוך בכנס והאם בכלל רצוי לקבל תמיכה ממיקרוסופט בכנס כזה?

אני לא רוצה להמשיך את הדיון על כך ולכן לא אומר את דעתי בנושא.

בכל אופן, הקשבתי להרצאתו של אמיר שבט, גם למילים וגם לאינטונציות, גם הסתכלתי קצת על שפת הגוף. ניכר היה שהוא לחוץ, בעיקר לקראת סוף ההרצאה, טוב זו לא חוכמה, די קטלו אותו (ואת זה צפיתי בפוסט קודם שלי)
הוא ניסה להראות שמיקרוסופט תומכים בתוכנה חופשית ושהם בעצם בעד תוכנה חופשית. אותי לפחות הוא לא הצליח לשכנע. כשאני נזכר בהרצאה, אני לא מוצא ממש נקודות בהם מיקרוסופט הם בעד. הם אמנם מנסים להראות כאילו אבל בפועל, מבחינתם כל הנושא הוא "קוץ בתחת".

לחלק מהשאלות, לא היתה לו ממש תשובה וזה היה ברור, אחרי הכל למרות העובדה שהוא הציג את עצמו כאיש טכני, לדעתי הוא איש שיווק. בעצם ברור, הרי מיקרוסופט היא בראש וראשונה חברת שיווק (למרות שיש בה אנשים טכניים לא רעים).
הוא ניסה להציג כאילו למרות שיש חילוקי דעות בין קהילת התוכנה החופשית למיקרוסופט, עדיין ניתן לשתף פעולה, כמו זוגות נשואים שיש בינהם הבדלים גדולים.
הוא רק שכח שכאשר ההבדלים הם גדולים מכפי שניתן לגשר עליהם אז מתגרשים (אני עשיתי את זה…)
במקרה של מיקרוסופט וקהילת התוכנה החופשית, התחושה שלי היא שההבדלים הם גדולים מדי כך שלמרות שנראה שמיקרוסופט מנסים להציע נישואין לקהילת התוכנה החופשית, עדיף לדחות את ההצעה. :-)

2 תגובות to “מיקרוסופט וקוד פתוח?”

  1. מאת עידו:

    למרבה הצער היחיד שהעיז להגיד את זה, אפריורי ובקול, היה לינמגזין.
    http://linmagazine.co.il/node/view/47862

    אין שום מכנה משותף בין מיקרוסופט והתוכנה החופשית, וגם לא יכול להיות. לא חייבים להיות נגד מיקרוסופט, אבל בגלל שאין אינטרס משותף, גם אין סיבה של ממש לצרף אותם. מי שהרוויחו מכך, חינם, היום מיקרוסופט שיכולים להמשיך להפיץ FUD והם מצוידים עכשיו בתחמושת שהם "בעד" וכו' כאשר הם יחסלו את הOLPC הבא, או ימצאו דרך להרוג פרוייקט קוד פתוח כזה או אחר בישראל.
    מי שעוד הרוויחו היו אנשים כמו שחר שמש ודורון אופק, שיש להם חברות שצריכות לשרוד. השאלה היחידה היא האם האינטרס העסקי שלהם הוא האינטרס של הקוד הפתוח. אני חושב שהתשובה ברורה.

  2. מאת אורי עידן:

    לא הבנתי מה הקשר בין זה לבין שחר שמש ודורון אופק? גם שחר שמש, גם דורון אופק ועוד הרבה אנשים (אני בינהם) מתפרנסים בכבוד מתוכנה חופשית ללא קשר למיקרוסופט.
    נכון, מיקרוסופט נתנו חסות לכנס אוגוסט פינגווין מתוך מטרה להראות שהם כביכול בעד, עמותת המקור הרוויחה מזה כסף, מיקרוסופט קבלו במה לשטויות שלהם שבסופו של דבר מעמידות אותם באור מגוחך.
    לדעתי הם יורים לעצמם ברגל.

השארת תגובה

(נדרש)

(נדרש)